Home > Over ons > Werkwijze

Werkwijze

We bieden maatwerkoplossingen van hoge kwaliteit, zijn professioneel, betrouwbaar en flexibel. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons centraal; wij willen iets toevoegen aan onze leefomgeving. Onze missie is maximaal bijdragen aan de doelmatige verwerking van afvalwater, hemelwater en grondwater en daarmee de veiligheid en kwaliteit van de leefomgeving waarborgen en de volksgezondheid, de natuur en het milieu beschermen.

95% van de adviezen en diensten worden door de adviseurs van Imber Advies uitgevoerd. Waar nodig werken we samen met specialisten met kennis in aanverwante vakgebieden, bijvoorbeeld bij complexe GEO-werkzaamheden (GIS-specialisten), uitwerkingen van principe ontwerpen naar voorontwerpen (CAD-specialisten) of integrale studies naar afvalwatersystemen (afvalwatertechnologen).

Door onze kleinschaligheid, onafhankelijkheid en specialistische kennis zijn wij in staat alle doorgaans vaste kaders los te laten. We leggen de nadruk en focus op de wensen van de klant, zonder onze eigen visie daarbij uit het oog te verliezen. Samen met onze opdrachtgevers werken we aan doelmatige oplossingen voor de uitdagingen in ons vakgebied. Hierbij staan de drie doelen van de rioleringszorg centraal:

  • het beschermen van de volksgezondheid;
  • het waarborgen van veiligheid en kwaliteit van de leefomgeving;
  • het beschermen van milieu en natuur.

Hoewel traditionele diensten rondom beleid hydraulische berekeningen (zie 'diensten') de basis vormen van onze werkzaamheden, zien wij in de onderstaande thema’s de belangrijkste uitdagingen voor de komende jaren: